Aihearkisto: Tapahtunutta

Juhannusjuhlat

Kyläyhdistyksen perinteiset juhannusjuhlat houkuttelivat väkeä niin omalta kylältä kuin kauempaakin. Kokko lämmitti mukavasti ja makkarat ja letut maistuivat juhlaväelle.

Kuvat: Pentti Wiklund


Tallennettu kategorioihin Tapahtunutta | Kommentit pois päältä artikkelissa Juhannusjuhlat

Ensimmäinen kyläkävely

Ensimmäisellä kävelyllä 18.6. oli kourallinen porukkaa, ehkä sateen uhka tai monet rippijuhlat karsivat osallistujia. Harmi, sillä matkalla nähtiin ja kuultiin mielenkiintoisia muisteloita ja kaikki oppivat jotakin uutta. Kävelimme Aitolahden vanhan pappilan ja Kiikkisen kautta seurakunnan leirikeskukseen Pättinniemeen. Tälle alueelle kaavaillaan paljon uudisrakennuksia seurakunnan leiritoiminnan keskittyessä Pättinniemeen. Niemen kärjessä kohoava, juuri maalattu Björknäsin pitsimäinen rakennus antaa aavistuksen sadan vuoden takaisesta huvilaelämästä.

Viereisellä rantatontilla on niin ikään yli satavuotias, nykyään TKT:n omistama Ensilä. Kuulimme mielenkiintoisen esityksen sen historiasta ja kävimme kuistilla juomassa kakkukahvit.

Kävelyllä Ensilässä.

Tallennettu kategorioihin Tapahtunutta | Kommentit pois päältä artikkelissa Ensimmäinen kyläkävely

Taidenäyttelyn avajaiset oli Avoimet kylät -tapahtuman vetonaula

Lauantaina vietettiin valtakunnallista Avoimet kylät -päivää. Yhdistyksemme osallistui tapahtumaan ja Keson kylätalon ovet olivat auki vieraille lähes koko päivän. Ohjelmassa oli perinteiseen tapaan kahvittelua ystävien ja kylänmiesten ja – naisten kanssa, kirjasto ja kirpputori. Samassa tilaisuudessa avattiin juhlallisin menoin Keson kylätalon taidenäyttely, perinteinen sekin – onhan tämä jo toinen kerta.

Taidenäyttelyn puuhanaiset Marja-Leena ja Riitta.

Taidenäyttelyn avajaiset houkuttelivat yleisöä.

Metallityöt olivat Pentti Kimpanpään käsialaa.

Marja-Leena Lintulan käsissä kirjat saavat uuden elämän.

Kahvin kanssa nautittuja herkkuja sai ostaa kotiin viemisiksikin.

Luonnon taideteoksia.

Tallennettu kategorioihin Tapahtunutta | Kommentit pois päältä artikkelissa Taidenäyttelyn avajaiset oli Avoimet kylät -tapahtuman vetonaula